Sayfalar

7 Şubat 2012 Salı

Keçe Nakışı Havlu

Merhabalar..Dün hava günlük güneşlikti,bugün ise bulutlu.Yağmur gelicek gibi gözüküyor..Gerçi kar diye söylüyorlar ama yeterki sağlık olsun..Keçe kursuna gittiğimden daha önce bahsetmiştim..Bu sene el nakışı kursuna gidiyorum ama kurs hocam aynı zamanda keçe kursu hocamda..Dolayısıyla el nakışı ve keçe nakışını birlikte kullanıyoruz işlediğimiz ürünlerde..İki el emeği işindenden vazgeçmemiş oluyoruz böylelikle..Biz kursta daha çok yün keçeleri,kumaşlara,havlulara işleme olarak yaptık..Özel 3'lü,5'li iğneleri var,kumaşın altında koyduğumuz fırçası var..Bu şekilde kumaşa işliyoruz..Bir ara iğnelerini,fırçasını ve kumaşa nasıl işlediğimi ayrıntılı olarak gösteririm..Şu anda elimde el nakışı ve keçe nakışı karışımı yaptığım nişan takımı var..Keçe nakışını işlerken fotoğraflayıp sizlerle paylaşırım..Kalıp keçelerden ise çok güzel objeler çıkardık,ki  halada çıkarılmakta..Onlarıda yaptıkça sizlerle paylaşacağım..Bugün ise sipariş üzerine yaptığım keçe nakışı ve el nakışı karışımı olan nişan havlusunu sizlerin beğenilerinize sunmak istiyorum.Bu örneğin özelliği sadece bu havluya göre yapılmasıdır...El nakışı,el işi dergilerinde benzer örnekleri görebilirsiniz ama aynısını göremezsiniz..Bu örnek 3 örneğin birleşimiyle oluşturulan bir örnektir..Hocamızın bir özelliğide budur..Yaptığımız ürünlerde birebir kitaptan alıp aynı örneği uygulamamışızdır..Hocamız örneği muhakak değiştirir..Buda örneğin sadece yapan kişide ve hocamızda olmasını sağlar..Buda bizlerin hoşuna giden bir olaydır..Burdan hocama birkez daha teşekkürlerimi sunuyorum.Herkese güzel bir gün dileğiyle sevgiler:)

8 yorum:

  1. Ne kadar değişik bir teknikmiş, bu teknikle havlu değil de pano, örtü tercihim olur doğrusu, çok emek veriliyor çünkü, banyoda saklanmasın ...

    YanıtlaSil
  2. Evet Banu abla, bende ilk gördüğümde ne kadar farklı bir teknik dedim..Ve işin güzel yanı yıkandığında hiç bozulmaması..Panolarda da kullanılıyor,örtülerde de..Ben aynı örnekten birde salon takımı yaptım aynı kişiye..Onuda paylaşırım..Pano olarak bu şekildede kullanılıyor,boyutlu keçe olarakta yapılıyor..Boyutlu keçede aynı şekilde yün keçelerden yapılıyor..Yapmasıda ayrıca çok zevkli bir nakış..

    YanıtlaSil
  3. merhaba bloğumu ziyaret edip güzel yorumunuzu paylaştığınız için teşekkür ederim bana abla demeniz çok hoşuma gitti ,yaptıklarınızı çok beğendim güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Mehtap abla,güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkürler..Yaptıklarımı beğendiğiniz için ayrıca teşekkürler..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. vay vay vay vay..bu ne kadar muhteşem bir buluş :)
    renkler harika, desen harika, sonuç şahane...
    ayy gözlerimi alamıyorum ben hala :)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Figen Abla:)Renk uyumu konusunda hocamızı tek geçerim..Gerçekten renklerin tonlamaları ve uyumları bir harika oluyor.Bu havlunun örneğinden birde salon takımı var..Bir ara onuda paylaşırım..

    YanıtlaSil
  7. Güzel olmuş.insan kullanmaya kıyamıyor böyle güzel şeyleri:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerlidir:)