Sayfalar

11 Mart 2013 Pazartesi

Keçe kaftan-sünnet biblo-lavanta kesesi

Günaydınlar ,mutlu haftalar olsun hepinize.Nasılsınız,inşallah iyisinizdir? Başlık biraz karışık oldu kusura bakmayın.)nedenini şimdi açıklayacağım..
Biliyorsunuz Haziranda oğlumun sünnet cemiyeti var.Sünnet şekeri olarak daha ne dağıtacağıma karar vermedim.Araştırmadayım,nasipse İstanbul yolları gözüküyor gibi.Gidip malzemeleri yerinde göreyim istiyorum.Elbet o zaman fikrim gelir.Sünnet şekerinden önce kına gecesinde gelen misafirlere ne dağıtsam diye ne zamandır düşünüyorum.Bir kaç deneme yaptım ve sizlerin fikirlerinizi alayım istedim.Yani fikirlerinize ihtiyacım var.Bana yardımcı olurmusunuz?

İlk önce nette bir çok modeli,süslemesi,tasarımı olan keçe kaftan yaptım.İçleri lavanta ve elyaf dolgulu.Magnet olarak,anahtarlık olarak,lavanta kesesi olarak kullanılabilir.Tabi kaftanın süslemesinde farklılıklar olabilir.En sadesinden süsledim.


Gelinlerimizide unutmadım.Bir tanede en kırmızısından yaptım:) kırmızı kaftanın süslemeside değişik olabilir.

Ve ikisi bir arada..


Keçeden içi lavanta ve elyaf dolgulu,pelerinle sünnet biblo yaptım.Yine anahtarlık olarak,magnet olarak,lavanta kesesi olarak düşünülebilir..


Ve yine nette birçok modeline rastladığımız,son dönemlerde çok revaçta olan lavanta keselerinden benim neyim eksik diyerekten kumaş ve keçe olmak üzere iki çeşit çalıştım.Kumaşın ve keçenin renginde değişiklik olabilir.Keselere bağlanan kurdelanın üstüne sünnet çocuğu iliştirdim.Böylelikle kurdela gözükmemiş oldu ve farklı ve bence güzel bir görüntü oldu..Bu şekilde bebek mevlitlerinde de yapılabilir.Sünnet çocuğu yerine bebek,çeşitli hayvan figürleri yada farklı şeyler düşünülebilir.Onlar içinde aklımda olanlar var.Fırsat bulup yaptıkça paylaşacağım.

Evet sizce hangisini sünnet kınasında dağıtayım.Aklıma başka fikirlerde gelirse yapıp sizinle paylaşıcağım.Sizinde farklı fikirleriniz varsa her zaman açığım..Fikirlerinizi bekliyorum..Herkese mutlu ve güneşli bir hafta dileğiyle sevgiler:)

19 yorum:

  1. Bunlar ne cici olmuş..
    Ellerine sağlık:)

    Ne güzel hatıra olarak kalıyor:)

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine,emeğine sağlık kaftanlara bayıldım sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Derya'cım,Eyüp'cim ve sevgili Bahar çok teşekkür ederim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Canım geçen gün kırmızı kaftan yaptım ama seninkinin yanında sönük ötesi:))Bence piti kareli,lavanta keseli olan çok hoş olur,hem keçe hem kumaş birlikta çok güzel bir çalışma olmuş.Kırmızı kaftan çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yaptığın kaftanda çok güzel olmuştur Tuba'cım.Bende kaftan ve kumaş lavanta kesesi arasında gidip geliyorum yeni model bulmazsam ikisinden biri olucak gibi..Teşekkürler sevgiler:)

      Sil
  5. ayy hepsi birbirinden güzell
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. ayy yine çok şirin şeyler hazırlamışsın ellerine sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  7. lavanta keseleri miss gibi kokar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.Evet miss gibi kokuyorlar:)Sevgiler..

      Sil
  8. Hepsi çok güzel olmuş.ben de nette sünnet şapkası görmüştüm keçeden.bir bak istersen, sevimli olmuştu.sana şimdiden kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Araştırayım bakalım.Sevgiler:)

      Sil
  9. Hepsi şahane olmuş, bayıldım. İzlemeye aldım seni bende bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  10. Canım, sünnet şekeri olarak yapmışlardı şapkayı yanlışlık olmasın.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bahsettiğinde araştırdım,sünnet şekeri olarak yaptıklarını anladım canım.Bilgilendirme için ayrıca çok teşekkür edrim.Sevgiler:)

      Sil
  11. Kaftanları çok beğendim Banum birde renkleri çok güzel :)
    Lavanta torbalarına bayıldım ellerine sağlık.
    Valla çok yoğun bir dönemdesin çok kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aslı'cım.Sorma canım gerçekten çok yoğun bir dönemdeyim.Haziran'a kadar burnumun ucunu göremeyeceğim gibi.Sağlık olsunda ,birilerinin mutluluğuna ortak olmak çok güzel.Sevgiler:)

      Sil

Yorumlarınız bizim için değerlidir:)